DruštvoVesti

Novopazarski predškolci uče o pravilima ponašanja u saobraćaju

Novopazarski predškolci su danas učili o pravilima ponašanja u saobraćaju na improvizovanom poligonu na Rekreacionom centru. aktivnost organizovali su MUP-PU Novi Pazar, Savet za bezbednost saobraćaja Grada Novog Pazara i Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije. Deca su kroz druženje sa pripadnicima PU naučila mnogo toga o saobraćaju.

“Mi kao Savet za bezbednost u saobraćaju Grada Novog Pazara u saradnji sa patnerima,ovakve I slične aktivnosti organizujemo više puta u toku jedne godine. Konkretno radimo na projketu bezbednosti dece u saobraćaju. U saradnji sa direktorkom PU “Mladostst” Sabinom Hoćanin, dogovorili smo da ovu aktivnost sporovedemo sa predškolcima po grupama u prvoj I drugoj smeni, i sve je teklo odlično”, kazao je ispred Saveta za bezbednost u saobraćaja Grada Novog Pazara, Safet Redžepović. Naglasio je da su ovakve edukacije veoma korisne i da je cilj njihovog  organizovanja bezbednost vozača, svih građana, a pre svega dece u saobraćaju.

Predškolcima je danas bilo jako zanimljivo.Družili su se sa predstavnicima PU Novi Pazar, pitali sve što ih je dodatno zanimalo o saobraćaju jer su već dosta toga znali.

 

Ovom edukacijom bili su obuhvaćena sva deca predškolskog uzrasta iz svih nopazarskih vrtića.

B.V.

 

Podeli