Društvo

Bezbrižan Ramazan za sve: “Merhamet – Sandžak” pomaže onima koji su u potrebi

Uprkos svim izazovima koje smo doživjeli u protekloj godini, mubarek mjesec Ramazan se bliži i sa njim prilika da se ponovo okrenemo temeljnim vrijednostima koje su nas učinile jačima u teškim vremenima. Ramazan nas podsjeća da smo dio jedne velike zajednice koja se zalaže za dobrotu, solidarnost i brigu za druge, piše Rtv Novi Pazar.

U tom duhu, “Merhamet – Sandžak” više od tri decenije  organizuje Ramazanske humanitarne inicijative. Cilj je pomoći socijalno ugroženim porodicama i porodicama jetima da lakše dočekaju i isposte ovaj sveti mjesec. Humanitarni paketi koje Merhamet prikuplja i dijeli  predstavljaju dragocjenu pomoć za one kojima je to najpotrebnije.

Kada se osvrnemo na svijet oko nas, vidimo koliko je potrebno naše razumijevanje, suosjećanje i podrška. Upravo dok čekamo mjesec posta, trebamo se zapitati šta možemo učiniti da unesemo svjetlo u živote onih koji su u teškoj situaciji. Svaka donacija, bez obzira na njen iznos, može napraviti veliku razliku u životima onih kojima je pomoć potrebna.

Osim donacija, “Merhamet – Sandžak” poziva sve da se pridruže u širenju svijesti o značaju brige za druge i da zajedno doprinesemo boljem svijetu za sve. Važno je naglasiti da briga za druge ima posebno mjesto u našim životima i da svaka gesta ljubavi i solidarnosti vraća nam osjećaj zajedništva i satisfakciju da smo učinili nešto korisno za druge.

Ovaj Ramazan treba da nas obilježi po dobru i humanosti, da nas približi jedni drugima i da nam donese blagostanje i sreću. Budimo podrška jedni drugima i doprinesimo boljem svijetu za sve. Vaša podrška i doprinos su neophodni kako bismo uspješno realizovali ovu akciju i pomogli onima kojima je to najpotrebnije.

G!cić

Vaše donacije možete izvršiti na naše račune:

Primalac: Muslimansko humanitarno društvo “Merhamet-Sandzak” Mesto: Novi Pazar Adresa: 7. juli,  bb.

DINARSKI Ž.R.: 205-149733-96

DEVIZNI Ž.R.: IBAN:/RS35205007080003278237

SWIFT: KOBBRSBG Korespodentska banka: Deutche bank Commerzbank AG Frankfurt Am Main SWIFT: DEUTDEFF

Podeli