DruštvoVesti

Savet za rodnu ravnopravnost nizom aktivnosti obeležio Dan žena

Žene koje danas, na Međunarodni dan žena, postanu majke u Novom Pazaru dobit će jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 20.000 dinara. Odluka je donesena od strane Saveta za rodnu ravnopravnost I Gradskog veća Grada Novog Pazara kao osmomartovski dar i podrška majčinstvu. Savet će pružiti pomoć jednoj ženi preduzetnici koja se bavi poljoprivredom na seoskom području, dodjeljujući joj 30.000 dinara.

Hamida Medović vlasnica je gazdinstva iz sela Sebečevo, majka je osmoro dece. Njeno gazdinstvo vodi ona, a u tome joj pomažu ćerka Adela i sin. Poseduju više od 250 košnica, te se uglavnom bave proizvodnjom meda, ali I uzgojom voća I povrća.  Kao uspešnu ženu na selu, nju su danas obišli predstavnici Saveta za rodnu ravnopravnost I jednake mogućnosti kako bi se upoznali sa problemima I izazovima sa kojima se one susreću, a u cilju razvoja ženskog preduzetništva posebno u ruralnom području, gde je minimalno zastupljeno.

Podrška ženi na selu je jako značajna, kaže Adela Medović, koja je zahvalna što su je članovi Saveta za rodnu ravnopravnost Grada Novog Pazara danas posetili.

Savet za rodnu ravnopravnost svake godine organizuje brojne aktivnosti

Žene koje danas, na Međunarodni dan žena, postanu majke u Novom Pazaru dobit će jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 20.000 dinara.

Muderizović je istakla da će Savet za rodnu ravnopravnost tokom 2023.godine imati brojne aktivnosti  koje doprinose boljem položaju žena i tome da Novi Pazar bude grad jednakih mogućnosti.

Podeli