DruštvoVesti

Litar dizela jeftiniji tri dinara, nepromenjena cena benzina

Dizel jeftiniji, a cena benzina nepromenjena, objavile su agencije. Prema tome, cena evrodizela će do narednog petka, 4. marta, iznositi 191 dinar po litru, a benzin će koštati 171 dinar.

U odnosu na prošlonedeljne cene, evrodizel je pojeftinio za tri dinara, a cena benzina je ostala ista.

Nove cene goriva objavljuju se svakog petka do 15 časova. Vlada Srbije je ranije obnovila važenje Uredbe o ograničenju visine cena derivata nafte.

-Uredbu o ograničenju visine cena derivata nafte-

Vlada Srbije od februara prošle godine kontroliše cene goriva, a one se usklađuju nedeljno i petkom ih objavljuje nadležno ministarstvo. Kada su prvi put zamrznute benzin je koštao 171 dinar, a dizel 179 dinara.

“Kako bi se omogućilo nesmetano snabdevanje tržišta derivatima nafte i očuvao standard građana, Vlada Srbije odlučila je da na još mesec dana, odnosno do kraja februara, produži i važenje Odluke o privremenom smanjenju iznosa akciza na pojedine derivate nafte za 10 odsto”, saopšteno je iz Vlade Srbije.

-Cene goriva u regionu-

Litar benzina u Sloveniji 1,355 evra (ranije 1,288 evra), a litar dizela 1,529 evra (ranije 1,483 evra).

Evrodizel će koštai 1.53 evra po litru, a lož ulje 1.56, prenosi RTCG. Ista situacija je i u Severnoj Makedoniji. Od ponoći, litar evrosupera košta 84 denara po litru (1,365 evra), evrosuper 98 će se prodavati za 86 denara (1,398 evra), a evrodizel za 84,5 denara (1,406 evra), preneo je Plusinfo.mk.

Izvor: RTS, Agencije, A.N.
Podeli