Raspisan konkurs za besplatan boravak penzionera u banjama

PIO fond raspisao konkurs za besplatan boravak penzionera u banjama u Srbiji.

Republi─Źki fond za penzijsko i invalidsko osiguranje raspisao je 11. Februara oglas za prijem zahteva za┬á upu─çivanje korisnika penzija na rehabilitaciju za 2023.godinu. Pravo na desetodnevnu besplatnu rehabilitaciju u jednoj od 26 banja i le─Źili┼íta Srbije imaju penzioneri , ─Źija penzija iznosi do 37,809 dinara, i koji osim penzije nemaju druga li─Źna primanja.

Pravo da se jave na oglas imaju i penzioneri koji osim naše penzije primaju i penziju iz inostranstva, pod uslovom da zbir tih penzija iznosi do 37,809 dinara.

Uz prijavu je potrebno podneti penzijski ─Źek, dokaz o visini penzije iz inostranstva, popunjenu prijavu sa izjavom gde ┼żeli da koristi rehabilitaciju i da osim penzije korisnik nema drugih li─Źnih primanja, da nije koristio rehabilitaciju po oglasu u 2020, 2021. i 2022.godini. Po┼żeljno je dostaviti i raspolo┼żivu medicinsku dokumentaciju, koja nije neophodna ali ─çe se na osnovu bolesti odrediti koja banja je najpotrebnija penzioneru. Prijave se podnose udru┼żenjima, odnosno odborima korisnika penzija sa podru─Źja filijale Fonda na kojoj korisnik ima prebivali┼íte, a mogu se podneti i u najbli┼żoj organizacionoj jedinici Fonda, ukoliko penzioner u vreme podno┼íenja prijave boravi van svog mesta stanovanja. đÜorisnici sa teritorije AP đÜosovo i Metohija prijave podnose najbli┼żoj filijali fonda prema mestu prebivali┼íta, odnosno boravi┼íta.

Prijave na oglas se podnose zaklju─Źno sa 2. martom 2023. godine.

U skladu sa Pravilnikom o dru┼ítvenom standardu sve primljene prijave se boduju. đÜriterijumi za bodovanje su visina penzije, du┼żina sta┼ża osiguranja, broj godina kori┼í─çenja penzije, korisnici koji su ostvarili pravo na negu i pomo─ç drugog lica dobijaju dodatne bodove. U slu─Źaju istog broja bodova prednost ima stariji korisnik.

Rang lista penzionera koji ispunjavaju uslove za upu─çivanje na rehabilitaciju objavljuje dvadeset prvog radnog dana od dana isteka oglasa, a na rang listu se mo┼że podneti prigovor roku od pet radnih dana od dana objavljivanja na oglasnoj tabli. Nakon razmatranja prigovor sa─Źinjava se i objavljuje kona─Źna rang lista korisnika penzija koji su ostvarili pravo.

Besplatan oporavak podrazumeva sme┼ítaj i pun pansion za 10 dana boravka, internisti─Źki kardiolo┼íki pregled pri dolasku, laboratorijsku analizu, najmanje tri terapije i plan putne tro┼íkive za dolazak do banje i povratak do ku─çe. Osim toga, Fond pla─ça tro┼íkove puta I sme┼ítaja za pratioce, na koje pravo imaju korisnici – slepa lica i deca-porodi─Źni penzioneri koja nisu sposobna za samostalan ┼żivot I rad.

Iz Fonda isti─Źu da ─Źlanstvo u penzionerskim organizacijama nije uslov za kori┼í─çenje ovog prava.

 

 

 

Podeli
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com