DruštvoVesti

Još jedan kamion krenuo put Turske. Stiže pomoć bratskom narodu iz Sandžaka

Prvi  šleper sa dve prikolice pomoći put Turske krenuo je juče i to je ujedno prvi kamion iz Evrope koji je stigao u Tursku kako bi dopremio pomoć koju su Novopazarci nesebično prikupili u nameri da pomognu bratskom narodu Turske, ali i Sirije. Još jedan takav kamion put područja i mesta gde je pomoć najneophodnija krenuo je  i danas. Sortiranje pistigle pomoći i dalje je u toku pa volonteri više novoazarskih organizacija i dalje  imaju pune ruke posla.

Novi Pazar  sabirni je centar pomoći za Tursku. Ovde je iz svih delova Sandžaka stiglo na tone svega što je navdeno kao potrebno nesrećnom narodu kojeg je zemljotres ostavio bez ičega.

Više od 200 volontera Otvorene ruke, Sevapa, Crvenog krsta, KUD-a mladih, učesnika radne akcije, Odreda izviđača Sandžak, novopazarskih volontera, neumorno i neprekidn rade. Sortira se dečija, odeća za žene i mušarce, zimska ali i za ostale sezone. Sve se pakuje uz popis i objašnjenje na turskom jeziku.

Umor se tvrde volonteri, ne oseća. Presudna je želja da pomoć stigne i to što pre.

Radni je dan i za predstavnike i rukovodioce gradske uprave, ustanova, preduzeća i institucija da organizovano i sinhronizovano sortiranu pomoć utovare, ne bi li kamion što pre krenuo put Turske.

Akcija u koju se uključuju i čitava odeljenja novopazarskih srednjih škola se nastavlja. Sve ono što su numane Sandžaklije namenile, a tvrde da ne postoji kuća koja nije poslala makar nešto, mora stići do onih kojima je to u ovim trenucima potrebno.

 

 

Senada Kalić

Podeli