PolitikaVesti

Memić: Dao sam svoj maksimum tokom prvih 100 dana Vlade

Povodom 100 dana rada Vlade Srbije ministar turizma i omladine Husein Memić prokomentarisao je svoj rad u Vladi.

“Ono što sa sigurnošću mogu da kažem jeste da sam dao svoj maksimum u prvih 100 dana rada Vlade.  Biće dosta posla u ovoj godini.  Veoma sam zadovoljan činjenicom da je turistički promet nastavio da raste i u ovoj godini, i to vrlo dinamično, jer je prema trenutno raspoloživim podacima, u januaru za oko 50 odsto više stranih gostiju nego u januaru protekle godine” – rekao je Memić.

On je podsetio i da je u nikad bržem roku, za svega dan i po, podeljeno 100.000 vaučera početkom januara. Ministar je najavio i realizaciju važnih projekata u 2023. godini.

“Ove godine je u planu realizacija nekih od kapitalnih projekata turističke infrastrukture, pre svega, otvaranje spa centra sa akva-parkom na Paliću do leta i izgradnja marine na Srebrnom jezeru” – najavio je ministar.

“Što se sektora omladine tiče, posebno bih naglasio da je u januaru usvojena Strategija za mlade za period do 2030. godine na koju se čekalo sa nestrpljenjem. Fokusirani smo i na aktivnosti oko otvaranja četiri omladinska centra po evropskim standardima u Nišu, Subotici, Somboru i Novom Pazaru do kraja godine.  Takođe, trenutno je u fazi otvaranje šest Kancelarija za mlade po unutrašnjosti, sa ciljem da one budu otvorene u svim lokalnim samoupravama u Srbiji” – ocenio je ministar turizma i omladine svoju ulogu u prvih 100 dana Vlade Srbije.

Podeli