DruštvoVesti

Počela realizacija projekta “Pažljivkova smotra 2023”

Grad Novi Pazar u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja i ove godine učestvuje  u sprovođenju projekta “Pažljivkova smotra”. Reč je o projektu koji je namenjen deci predškolskog uzrasta i učenike  prvog i drugog  razreda  osnovnih škola.

Pažljivkova smotra je namenjena deci nižih razreda osnovnih škola, kako bi bili bezbedniji i naučili pravila u saobraćaju. Kroz projekat će biti dobijene informacije šta deca znaju o saobraćaju. Cilj je da se znanje kod  dece kao najmlađih učesnika u saobraćaju podigne na zadovoljavajući nivo.”

“Pažljivkova smotra 2023″ je veoma važan projekat koji je namenjen deci. Želja nam je da kroz testove saznamo koji je nivo saobraćajnog obrazovanja I vaspitanja kod dece. Projekat je nacionalnog karaktera. U planu je da se organizuje i gradska, regionalna i republička smotra”, kazao je ispred Saveta za bezbednost saobraćaja Grada Novog Pazara Hidajet Plojović.

Test sa pitanjima koji je prilagođen njihovom uzrastu  danas su rešavali mališani OŠ”Stefan Nemanja” u Novom Pazaru.

Direktor ove obrazovne institucije Edin Dugopoljac kaže da su ovakve akcije značajne, jer će deca naučiti kako da se ponašaju u saobraćaju.

Predavanje o saobraćaju

Kao i ranijih godina, kroz edukativne sadržaje i aktivnosti, koje organizuje Grad Novi Pazar u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja deci predškolskog uzrasta prvog i drugog razreda biće predstavljeno kako da budu bezbedni u saobraćaju.

 

Podeli