Društvo

,,Sarajevo je uz narod Turske i Sirije,, poruka je sa sarajevske Vijećnice

Sarajevska Vijećnica večeras je u bojama zastava Turske i Sirije uz poruku:

,,Sarajevo je uz narod Turske i Sirije,,

Srce Sarajeva je uz narod prijateljdkih zemalja pogođenih zemljotresom, prenosi RTV Novi Pazar.

Podsjetimo, gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, uputila je hatrnamu predsjedniku Turske Regepu Tajipu Erdoganu i gradonačelnicima gradova koje je pogodio razorni zemljotres:

U povodu velike tragedije koja je potresla Tursku, usljed serije razornih zemljotresa, izraze saučešća uputila je gradonačelnica Sarajeva, Benjamina Karić. Sa velikom tugom pratim vijesti o strašnom razaranju i tragičnim gubicima u zemljotresima koji su pogodili prijateljsku Tursku. U ime Grada Sarajeva i svih svojih sugrađana, upućujem izraze najdubljeg saučešća ljudima koji su izgubili svoje voljene, predsjedniku Republike Turske Recep Tayyip Erdoğan, uvaženoj gradonačelnici Gaziantepa Fatma Şahin i ambasadoru Republike Turske u BiH, NJ.E. Sadık Babür Girginu.
Među najteže pogođenim je i naš pobratimski grad Šanliurfa gdje je, prema posljednjim informacijama, lokalna bolnica potpuno uništena, a pacijenti, doktori i medicinsko osbolje stradalo.
Gradonačelniče Zeynel Abidin Beyazgül primite naše saučešće, uz vas smo, navodi Karić u pismu. Gradska uprava grada Sarajeva je u stalnoj komunikaciji sa članovima B40 Balkanske mreže gradova za svu potrebnu pomoć.

Gradska uprava grada Sarajeva je u stalnoj komunikaciji sa članovima B40 Balkanske mreže gradova za svu potrebnu pomoć, javlja Rtv Novi Pazar.

LG!cić

 

Podeli