DruštvoRegionVesti

Učenici Medrese “Mehmed Fatih“ najbolji u državi

Učenici Medrese ,,Mehmed Fatih” Ahmed Bektešević, Ajla Orahovac i Dina Toskić, pod mentorstvom profesora Elmaza Osmanovića, učestvovali su u novoj sezoni ,,Mislionice” za 2022/2023. godinu. Osvojili su prvo mjesto u finalnoj debati ove emisije koja se emituje na Radio televiziji Crne Gore (RTCG).

Učenici Medrese "Mehmed Fatih"
Učenici Medrese “Mehmed Fatih”

Na takmičenju koje je okupilo najbolje učenike iz Crne Gore, đaci Medrese “Mehmed Fatih” pokazili su dominaciju u znanju i vještinama govorništva.

Debateri Medrese su se suočili sa izrazito jakom konkurencijom. Učestvovali su učenici nekoliko prestižnih srednjih škola. To ih je dodatno motivisalo da kontinuirano rade, te da ostvaruju izvanredne rezultate tokom čitavog debatnog takmičenja.

Tok takmičenja izgledao je ovako ⬇️

Gimnazija ,,Tanasije Pejatović”, Pljevlja – Medresa ,,Mehmed Fatih”, Tuzi

Medresa ,,Mehmed Fatih”, Tuzi – Gimnazija,, ,,Slobodan Škerović”, Podgorica

SMŠ ,,Danilo Kiš”, Budva – Medresa ,,Mehmed Fatih”, Tuzi (polufinale)

Medresa ,,Mehmed Fatih”, Tuzi – Gimnazija ,,Miloje Dobrašinović”, Bijelo Polje (finale)

Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat ef. Fejzić uputio je čestitke direktoru, učenicima i profesorima Medrese na postignutom rezultatu i istakao da uspjeh ne dolazi sam već da moramo ići prema njemu.

Rezultati koje učenici Medrese „Mehmed Fatih“ ostvaruju na različitim poljima koja afirmišu nauku i znanje svrstavaju ovu obrazovnu ustanovu među najistaknutije srednje škole u Crnoj Gori.

 

Izvor: RTR

Podeli