DruštvoVesti

Enver prekinuo put zbog tragedije u porodici

Enver koji pešači 6.500 km do Meke prekinuo put zbog tragedije u porodici. Tužna vest hodočasnika rodom iz BiH zatekla u Skoplju.

Fazila Beganović, majka Envera Beganovića koji pešice ide u Meku na hadžiluk, iznenada je  juče preminula.

– Nažalost, naša strina Fazila, mati od našega putnika Envera je preselila na ahiret… Molimo dragoga Alaha da joj podari dženet, a porodici sabura – objavili su iz porodice Beganović na društvenima mrežama.

Enver će prema nezvaničnim informacijama nakratko prekinuti svoj put prema Saudijskoj Arabiji kako bi bio prisutan na dženazi.

Foto Fazila Beganovi, faceebok
Foto Fazila Beganović, faceebok

Beganović, koji je iz Austrije krenuo pešice do Meke na hadžiluk, stigao je inače juče do Severne Makedonije preko Kosova i Metohije.

Beganović (52), koji je rodom iz BiH, podsetimo, krenuo je na sveto putovanje dugo oko 6.500 kilometara. Do sada je već prošao Austriju, Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, a preko administrativnog prelaza prešao je iz Centralne Srbije na KiM.

Envera su, na njegovom putovanju sdračno dočekali i ugostili u Sandžaku, najpre u Sjenici, zatim i u Novom Pauaru.

Njegov plan je da oko 25. juna stigne u Meku i završi svoje hodočašće. Takođe planira da u Meku odnese zastavicu svake zemlje kroz koju će proći, a na tom putu ih ima 12.

Pred njim je još izuzetno dalek put i nekih 5.000 kilometara.

– Obaveza svakog islamskog vernika ako je u mogućnosti jeste da ode na hadžilu. Tako je i mene na ovo putovanje motivisala vera. Dnevno prepešačim oko 60 kilometara. U meni je ostalo sportskog duha iz mlađih dana i ne osećam umor – rekao je ranije Enver.

 

Izvor: Kurir.rs

Podeli