DruštvoVesti

Pokloni za đake Muhova

Gradska biblioteka poklonila je kompjuter i knjige đacima OŠ „Dositej Obradović“, istureno odeljenje u Muhovu. Ovo je tradicionalna aktivnost i već peta poseta seoskim školama, gde su njihove biblioteke obogaćene naslovima na bosanskom i srpskom jeziku.

Petnaest osnavaca i tri predškolca, u osnovnoj školi Dositej Obradović u Muhovu su dobri đaci. Jedna od učiteljica ove škole Nezrina Šaćirović ističe da je ponosna na svoje đake, koji su na brojnim takmičenjima osvajali nagrade.

Škola u Muhovu nije imala svoju biblioteku, ali će je dobiti zahvljajući knjigama koje je za njih obezbedila biblioteka Dositej Obradović. Učiteljica Nezrina se nada da će je dopunjavati i novim naslovima.

Biblioteka je  poslednjih dana podelila knjige i računar za  tri seoske i dve gradske škole. Ispred biblioteke Ajtana Mehović kaže da je ovo tradicionalna aktivnost ističući da se vodi računa o potrebama školskih biblioteka.

Sneg napadao u Muhovu

Sneg, koji je pao u selu obradovao je decu sela Muhovo. Oni su veliki odmor u školskom dvorištu iskoristili za tradicionalne igre na snegu, za kojima trenutno žude mališani u gradu.

 

Podeli