DruštvoVesti

Zbirke zadataka za pripremu završnog ispita nalaze se u prodaji

Zbirke zadataka za pripremu završnog ispita nalaze se u prodaji u knjižarama, a mogu se poručiti i preko Prosvetnog pregleda. Polaganje završnog ispita je zakazano za 21, 22. i 23. jun.

“Od 2011. godine Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja početkom drugog polugodišta, objavljuje zbirke zadataka za pripremu završnog ispita. I ove školske godine to je zajedničko izdanje Zavoda i Prosvetnog pregleda”, rekla je za Tanjug Kata Simić Mišić, rukovoditeljka Centra za ispite Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja.

Svaka zbirka sadrži po 450 zadataka, a dostupne će biti na srpskom i jezicima nacionalnih manjina. Na kraju publikacija nalaze se rešenja.

Zbirke đacima treba da približe model zadataka koji će se naći na završnom ispitu u junu i da im omoguće da samostalno vežbaju i proveravaju znanje.

U izradi zadataka učestvovalo je oko 100 nastavnika iz osnovnih, srednjih škola i sa fakulteta.

U Zavodu za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja navode da su recenzenti zadataka i zbirki ugledni strucnjaci u svojim oblastima. Sve publikacije mogu da se kupe u knjižari “Prosvetnog pregleda” u Beogradu i knjižarama širom Srbije ili pouzećem.

izvor: Tanjug

 

Podeli