DruštvoVesti

Za izrazito nerazvijene opštine 365 miliona! Ko može dobiti sredstva?

Vlada Srbije uredbom je utvrdila Programa podrške unapređenju razvoja izrazito nedovoljno razvijenih opština za šta je u budžetu opredeljeno 365 miliona dinara.

U Službenom glasniku je objavljeno da su sredstva namenjena za realizaciju projekata unapređenja kapaciteta tih opština i mera podrške, te prve faze izgradnje gradske pijace u Surdulici.
Pravo da prijave projekte imaju opštine čiji je stepen razvijenosti ispod 60 procenata republičkog proseka.

Na spisku su Aleksinac, Babušnica, Bela Palanka, Blace, Bojnik, Bosilegrad, Brus, Bujanovac, Varvarin, Vladičin Han, Vlasotince, Gadžin Han, Golubac, Dimitrovgrad, Doljevac i Žabari. Projektima za sredstva mogu da konkurišu i Žagubica, Žitorađa, Кnjaževac, Кrupanj, Кuršumlija, Кučevo, Lebane, Ljig, Mali Zvornik, Malo Crniće, Medveđa, Merošina, Mionica, Nova Varoš i Opovo. Na spisku su i Petrovac na Mlavi, Preševo, Priboj, Prijepolje, Ražanj, Raška, Rekovac, Svrljig, Sjenica, Surdulica, Trgovište, Tutin i Crna Trava.

Za unapređenje kapaciteta nedovoljno razvijenih opština predviđena su sredstva u iznosu 245.000.000 dinara, 25.000.000 dinara je za mere podrške,.

Rok za podnošenje prijava projekata je 20 dana od dana objavljivanja javnog poziva u Službenom glasniku, dok se zahtevi za mere podrške podnose najkasnije do 15. novembra.

Podeli