DruštvoVesti

Komunalna milicija na terenu, građani pozitivno reaguju (FOTO)

Komunalna milicija u Novom Pazaru već je naterenu.  Sa pripadnicima Komunalne milicije danas je razgovarao gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac. On im je poželeo uspeh u radu, istakavši da je od izuzetne važnosti da rade korektno, u interesu građana.

Načelnik Komunalne milicije u Novom Pazaru Imer Jahović kazao je da su već na početku rada pripadnici Komunalnw milicije imali nekoliko ozbiljnih zadataka. Angažovani su prilikom nedavnih poplava kada su pomagali na terenu, pri sanaciji ali i bili uključeni u potragu za telom tragično stradalog sugrađanina.

Ozbiljni zadaci već u prvim danima

“Pomagali smo građanima koliko smo mogli, od prvog dana smo na terenu. Za sada su naše aktivnosti preventivnog karaktera, upoznajemo građane koje interesuju naše nadležnosti i ingerencije. Na terenu regulišemo i saobraćaj kako bi sprečili gižve i zadržavanja. Na taj način radićemo tokom narednih mesec dana. Nakon tog perioda počećemo i sa merama koje su u našoj ingerenciji. Verujem da ćemo sa građanima usppstaviti dobru saradnju i naići na razimevanje jer je naš rad u interesu svih nas” kazao je Jahović.

Komunalna milicija treutno ima devet milicionara, među kojima je jedna žena.

“Biće raspisan konkurs sledećeg meseca s obzirom da je još pet komunalnih milicionara prošlo obuku  među njima je i jedna žena” objašnjava Jahović.

Jahović ističe da građani Novog Pazara izuzetno pozitivno reaguju.

“Do sada nismo imali nikakvih problema sa građanima. Trudimo se da na svaki njihov zahtev odgovorimo maksimalno profesionalno i da pošaljemo ekipu da makar upozore i skrenu pažnju na neadekvatno ponašanje. Tamo gde je bilo potrebno obaveatili smo nadležne službe. Moram istaći da imamo odličnu saradnju sa PU Novi Pazar, od njih čak i učimo posao ” kaže Jahović.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac kazao je da je uspostavljanje Komunalne milicije u Novom Pazaru izuzetno važno.

“Veliki je značaj. Oni su tu radi uspostavljanja komunalnog reda da rade na zaštiti životne sredine, ali i u drugim oblastima koje će doprineti poboljšanju životnih uslova  a sve u cilju uspostavljanja reda u našem gradu” kazao je Biševac.

Komunalna milicija trenutno rad obavlja u jednoj smeni. Uskoro će novopazarska Komunalna milicija raditi u dve smene, do 22h.

 

Senada Kalić

Podeli