KulturaVesti

Čitalački klub u Novom Pazaru

U cilju popularizacije i negovanja navike čitanja, Odeljenje za odrasle Narodne biblioteke Dositej Obradović u Novom Pazaru formiralo je ‘’Čitalački klub’’. Za pasionirane ljubitelje knjige to će biti mesto dijaloga i kulturne razmene. Večeras je održan njihov prvi sastanak.

U prijatnoj atmosferi, okruženi knjigama, članovi novoformiranog Čitalačkog kluba okupili su se da razgovaraju o delima koja su na njih ostavila poseban utisak i da na taj način dodatno obogate čitalačka iskustva.

”Čitalački klub je osnovan za sve naše pasionirane čitaoce koji žele da učestvuju u čitalačkim aktivnostima. Cilj nam je da klub bude mesto dijaloga i kulturne razmene. Otvoren je za sve one koji žele da učestvuju u razgovoru o knjigama, bez obzira na godine, zanimanje ili obrazovanje”, izjavila je bibliotekarka Mersiha Kardović.

Najverniji članovi biblioteke oduševljeni su idejom o formiranju Čitalačkog kluba.

”Mislim da je ovo fantastična ideja, kako za nas koji volimo knjihu, tako i za omladinu. Ovo je dobar način da i njih privolimo da uzmu knjigu u ruke s obzirom da smo u svetu  tehnologije i knjiga nam je nekako ”ispala iz ruku”, sada su nam tu telefoni. Mislim da je ovo fantastična prilika da se vratimo knjizi”, rekla je Amila Balić.

Svi oni koji su zainteresovani da se uključe u rad Čitalačkog kluba o sledećem sastanku mogu se informisati na sajtu Narodne biblioteke ”Dositej Obradović”. Planirano je da se sastanci organizuju jednom mesečno, a u zavisnosti od interesovanja članova, mogu biti i učestaliji.

S.Lj.

Podeli