PolitikaVesti

Đekić: SDA i SPP nesrećni slučaj koriste za skupljanje jeftinih političkih poena

“Samo su u Novom Pazaru poplave politička tema koja se koristi za skupljanje jeftinih političkih poena iako su obilne padavine i izlivanje reka pogodile okolne gradove, države i čitav region”, kazao je danas predsednik GrO SDP Novi Pazar Fahrudin Đekić. Đekić je poručio da su ovakvi performansi svojstveni strankama SDA i SPP, ali da to ne utiče na poverenje koje SDP uživa kod birača u Sandžaku, jer na svakim izborima pa i poslednjim za BNV ta stranka osvaja najviše glasova.

Đekić kaže da iznenađuje žestina napada novoformirane koalicije SDA i SPP iza koje se, navodi, ne krije iskrena briga za grad i građane. Na probleme se, navodi, ukazuje na konstruktivan i korentan način.

On je zaključio da Novom Pazaru u ovom periodu treba pozitivna klima i rad u interesu građana.

Predsednik GrO SDP Fahrudin Đakić naglašava da su motivi novoformirane koalicije SDA -SPP jasno vidljivi svima, naročito građanima. Nezadovoljstvo njihovim dogovorom, tvrdi Đekić, prisutno je među članstvom obe stranke.

“Sporazum im počiva na neodrživim pricncipima”, izričit je Đekić.

“Nama u SDP je jasno da je koalicija koja je napravljena između SDA i SPP u Bošnjačkom nacionalnom vijeću napravljena na prečac i da njom nisu zadovoljni predstavnici nijedne iz ove dve stranke, a ni građani. Razlog je što nije postojalo prethodnog usaglašavanja stavova i nisu ispoštovali ono što su obećavali u predizbornoj kampanji. Na ovaj način oni traže opravdanje za tu koaliciju, koju su napravili i da dokažu da ona ima usaglašene i koordinirane akcije”, istakao je Đekić.

 

 

Podeli