DruštvoVesti

Sednica Skupštine u skladu sa Poslovnikom

Sednica lokalnog parlamenta biće zakazana u skladu sa Poslovnikom. Ovo navode u informaciji za medije iz novopazarske skupštinske službe. Takođe,  demantuju informacije pojedinih medija da je odbijen zahtev za sazivanje vanredne Skupštine grada Novog Pazara, prenosi RTV Novi Pazar.

”Povodom informacije plasirane u medijima da je odbijen zahtev za sazivanje vanredne Skupštine grada Novog Pazara želimo da kažemo da je ta informacija pogrešna. Vanredna skupština će biti zakazana u skladu sa Poslovnikom. Skupštini grada su se 20.01.2023. godine obratile odborničke grupe SDA i SPP sa zahtevom za sazivanje HITNE i VANREDNE sednice skupštine. Za dnevni red je predložena tačka ‘Izveštaj Gradonačelnika u vezi sa preduzetim i planiranim preventivnim mjerama na zaštiti života i imovine građana Novog Pazara, u vezi sa poplavama u Novom Pazaru’. Podnošenje izveštaja ne opravdava HITNOST zakazivanja sednice. Ne postoje posledice koje bi mogle da nastupe neodržavanjem sednice po hitnom postupku. Sa druge strane, zahtev za sazivanje VANREDNE sednice skupštine grada je potpisala trećina odbornika i ta sednica će biti zakazana u skladu sa poslovnikom Skupštine.

U međuvremenu su održane konsultacije sa odborničkim grupama koje čine većinu u Skupštini i njihov stav je da se o predloženoj tački može govoriti na redovnoj sednici. Sazivanje vanredne sednice je samo pokušaj sticanja jeftinih političkih poena, te da oni neće učestovati u tome. Sa ovim stavom su upoznati odbornici SDA i SPP, te im je ponuđeno da povuku svoj zahtev za sazivanje vanredne sednice. Ponuđeno im je i da, ukoliko ostanu pri svom zahtevu obezbede kvorum za rad. Rok za zakazivanje sednice po zahtevu jedne trećine odbornika je sedam dana od dana podnošenja zahteva i sednica će u tom roku biti zakazana” navodi se u informaiciji Skupštinske službe.

Podeli