DruštvoVesti

Biševac sa saradnicima na terenu, uprkos kiši noć bi trebala da protekne mirno

Kiša u Novom Pazaru ne prestaje da pada od danas. Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac i njegovi saradnici i ove noći obilaze naselja koja su prva na udaru poplavnog talasa, kako bi se uverili da je od 19. januara do danas urađeno sve, kako bi se sačuvali životi građana i domaćinstva u slučaju ponovnog izlivanja reka, javlja Radio televizija Novi Pazar.

Biševac i njegovi saradnici obišli su tokom noći naselja Ćeremidžinica, Šutenovac, Mur, Selakovac, odnosno naselja koja su nizvodno od reka Raške, Jošanice i Trnavice i kritične lokacije gde se voda izlije prilikom jakog pljuska i bujice.

Rukovodstvo grada razgovaralo je sa meštanima tih naselja i ponudilo im svaku vrstu pomoći, ako se i jednog momenta ne budu osećali bezbedno, ili bude potrebe da neka od gradskih službi reaguje u slučaju novih poplava.

Na najkritičnijim lokacijama na teritoriji grada tokom ove noći dežuraće brojne ekipe koke će biti na usluzi građnima ako dođe do naglog porasta vodostaja reka.

Od prošlog četvrtka, pa sve do večeras, brojne službe, ljudstvo i mehanizacija javnih i privatnih preduzeća radili su na raščišćavanju brana, rečnih korita i obala, kako bi sve bilo pripremljeno da primi nove količine padavina.

Paralelno sa prevencijom danonoćno se radilo i na otklanjanju posledica izazvanih izlivanjem reka koje protiču kroz Novi Pazar, kako bi građni funkcionisali i obavljali bez poteškoća sve dnevne aktivnosti.

Tokom noći pripadnici Štaba za vanredne situacije uz pomoć mladih iz SDP i humanih članova nevladine organizacije “Put sredine” punile su stotine vreća sa peskom i učvršćivali bedeme na rečnim koritima.

A.N.

Podeli