DruštvoVesti

Raška zabrinuta zbog novog poplavnog talasa

Zbog pogoršanja hidrometeorološke situacije i najave novog poplavnog talasa danas je u Raški održana sednica Opštinskog štaba za vanredne situacije na kojoj je doneto niz odluka u cilju zaštite ljudskih života i imovine.

“Na sednici Štaba odlučeno je da se ojačaju bedemi kod dečjeg vrtića i u Ulici Savatija Miloševića odnosno u starom zanatskom centru, kao i da bude izgrađen bedem na reci Raški u Milatkoviću. Deo Ulice kneza Aleksandra Кarađorđevića od Doma vojske do gradskog bazena privremeno se zatvara za saobraćaj osim za potrebe službi uključenih u odbranu od poplava. Pešački most na Ibru i dalje je zatvoren. Iz bezbednosnih razloga se apeluje na građane da u narednim danima izbegavaju šetnju pored reka. Pripadnici vatrogasno-spasilačke jedinice, Vojske Srbije, policije, rudari „Ibarskih rudnika“ iz Baljevca, opštinske službe, javna preduzeća i dobrovoljci angažovani su u odbrani od poplava”, saopštio je Štab za vanredne situacije Opštine Raška.

Štab je, kako je navedeno, u stalnom zasedanju i u koordinaciji sa Republičkim štabom za vanredne situacije i JVP „Srbijavode“ donosi odluke kako bi se smanjile posledice izlivanja reka i sačuvali ljudi i imovina.

Z. M.

Podeli