DruštvoVesti

Ministar Gašić obilazi kritična područja

Povodom elementarnih nepogoda sa kojima se suočava Novi Pazar, kritična područja obišao je ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić. U Novi Pazar stigao je i direktor preduzeća “Srbijavode” Goran Puzović.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gašić je izrazio žaljenje i porodicama dvojice Novopazaraca koji se vode kao nestali i izrazio najdublje saučešće.

“Izuzetno mi je žao i kada govorimo o izgubljenim ljudskim životima, ne postoje adekvatne reči da izraze osećanja. U protekla 24 sata sve je stigla sa svih manjih, bujičnih vodotokova prema rekama u Novom Pazaru ogromna količina vode. Želim da zahvalim gradonačelniku Biševcu, lokalnoj samoupravi i građanima. Oni su sa Sektorom za vanredne situacije i Srbijavodama pomagali da sačuvamo domaćinstva. U ovom trenutku imamo šest spasilačkih, specijalističkih timova za rad na vodi. Timovi pretražuju teren u potrazi za licima koja je bujica odnela. Imali smo 84 evakuacije danas u isto toliko objekata. Od toga 5 u Novom Pazaru, 9 u Sjenici, 30 u Prijepolju, 24 u Priboju i 16 u Brusu. Nastavljamo da radimo, 94 pripadnika Vatrogasno – spasilačke jedinice su u Novom Pazaru, staće koliko je potrebno da bi građani bili bezbedni”, rekao je ministar Gašić.

On je pojasnio da je u prethodnom periodu izlaskom ekipa na teren obavljen razgovor sa članovima svih domaćinstava za koja je procenjeno da su potencijalno ugrožena.

“Radili smo punim kapacitetom, pripremali i upozoravali ljude u svim lokalnim samoupravama, pripremili dovoljne količine vreća sa peskom. Projekti koje je trebalo sprovesti su deo procesa koji mora da traje i u narednom će periodu biti nastavljeni. Naravno da osećamo odgovornost ali, da li se osećaju odgovornim svi koji na rekama prave bespravne mostove, pepreke. Oni koji bacaju smeće u vodotokove širom Srbije, ne samo u Novom Pazaru nam prave velike probleme”, poručio je ministar Gašić.

“Imali smo više mašina danas na čišćenju nanosa nego što je bilo moguće raditi na podizanju bedema gde je bilo potrebno”, poručio je ministar.

 

 

 

Podeli