DruštvoVesti

Gašić stigao u Novi Pazar, u toku obilazak terena

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić stigao  je večeras u Novi Pazar. Sa njim je i direktor ”Srbijavoda” Goran Puzović.

Gašić je, obraćajući se novinarima, kazao je da su pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a od 16. januara na terenu u svim opštinama u kojima je proglašeno vanredno stanje, u Prijepolju, Priboju, Novom Pazaru, Brusu.

” Na sreću reke u Novom Pazaru su u koritima, ali sve ono što je stiglo iz tih manjih reka i bujičnih potika se slilo. Želim da zahvalim gradonačelniku Novog Pazara, lokalnoj samoupravi, Vojsci Srbije koja je istog trenutka izašla da pomogne građanima da sačuvamo domaćinstva. Mi u ovom trenutku imamo šest spasilačkih jedinica za rad na vodi koji u ovom trenutku rade pretragu za dva lica koje j evoda odnela. Imali smo 84 evakuacije danas iz 84 objekta, pet u Novo Pazaru, devet u Sjenici, 30 u Prijepolju, 24 u Priboju i 16 u Brusu” kazao je Gašić.

On je rekao da će sve ekipe i dalje biti na terenu. 94 pripadnika Vtarogasno spasilačlih jedinica je u Novom Pazaru i biće i dalje na terenu, rekao je ministar Gašić.

 

 

Senada Kalić, Sajma Redžepefendić

 

Podeli