Vesti

Delegacija SDP-a u poseti Crnoj Gori

Delegacija Sandžačke demokratske partije boravila je danas u posjeti Mešihatu Islamske zajednice Crne Gore. U prijateljskom i otvorenom razgovoru između reisa Crne Gore Rifata ef. Fejzića i delegacije SDP koju su činili predsjednik Nihad Hasanović, član predsjedništva Vahidin Melajac, Kasim Zoranić i Faruk Suljević, analizirano je stanje Bošnjaka i muslimana, kao i nedavna dješavanja u toj državi.
Reis Fejzić je zahvalio visokoj delegaciji Sandžačke demokratske partije na posjeti i kontinuiniranoj podršci, a zatim, osvrnuvši se na nedavne nacionalističke ispade, izrazio nadu da će institucije Crne Gore  adekvatno reagovati, te da će žaštititi vrijednosti multietničnosti i multikonfesionalnosti, kao i da će ovo ostati usamljeni incident koji se više neće ponoviti.
Predsjednik SDP Nihad Hasanović je pohvalio reakciju reisa Fejzića, rekavši da je takva reakcija bila mudra i sa ciljem da se tenzije dodatno ne podgrijavaju, što je svakako u interesu svih građana, ne samo Crne Gore, već i Srbije i Bosne i Hercegovine.
Član predsjedništva SDP Vahidin Melajac je podvukao da Bošnjaci Crne Gore u Bošnjacima Sandžaka imaju iskrene prijatelje koji će ih podržati uvjek kada je potrebno.
“Vrijednosti suživota, tolerancije i poštovanja različitosti su vrijednosti za koje se vrijedi boriti, oni koji štite ove vrijednosti to rade u korist svih, a mi, Bošnjaci, nema sumnje, dajemo svoj puni doprinos”, istakao je Melajac.
Nakon sastanka sa Reisom Fejzićem delegacija SDP-a se sastala sa političkim predstavnicima Bošnjaka u Crnoj Gori, ministrom rada i socijalnog staranja Admirom Adrovićem, potpredsjednikom Bošnjačke stranke Damirom Gutićem, portparolom Bošnjačke stranke Adelom Omeragićem, Kemalom Zoronjićem kao i ostalim političkim faktorima.
  

Podeli