Sport

Džentlmenski rastanak: Stefan Lončar u Debrecinu

Dosadašnji vezni fudbaler i kapiten Novog Pazara Stefan Lončar potpisao je za Debrecin, objavio je sedmoplasirani klub mađarske elitne divizije.

Lončar (26) je Novi Pazar napustio šest meseci pre isteka ugovora, a Debrecinu se obavezao na vernost do leta 2025.

“Neizmerno sam zahvalan ljudima u pazarskom klubu. Pomogli su mi u momentu kada sam na stolu imao ugovor višestruko veći od trenutnog. Verovatno nijedan drugi klub, a posebno ne onaj što se bori za Evropu, to ne bi uradio”, rekao je Lončar.

Crnogorski reprezentativac najavio je da će se jednog dana vratiti u Novi Pazar.

“Tu sam doživeo najbolje trenutke u fudbalskoj karijeri. Nadam se da će Pazar da izbori Evropu jer navijači to zaslužuju. Svima bih poželeo da budu prihvaćeni i poštovani kao ja u Novom Pazaru”, dodao je Lončar.

On je jesenas odigrao svaki minut u Superligi i Kupu Srbije, ne računajući gostovanje Kolubari u Lazaravcu, kada je pauzirao zbog žutih kartona, a postigao je gol i dodao dve asistencije.

Pre Lončara, Novi Pazar su napusutili Sead Islamović, koji je otišao u BATE Borisov, Mustafa Mujezinović (Škendija Tetovo), Slavko Damjanović (Džamšedpur) i Kur Gai Kur, ali i trener Damir Čakar, kojeg je nasledio Aleksandar Stanković.

Pazarce su tokom zime pojačali doskorašnji ofanzivni vezisti Kolubare Miloš Filipović i Petar Đuričković, kao i štoperi Numan Kurdić (Molenbek) i Ensar Brunčević (Balestje Kalsa).

M. Minić

Foto: DVSC

Podeli