DruštvoVesti

Usporivači brzine postavljeni i u Selakovcu

Postavljanje usporivača brzine na najrizičnijim mestima u gradu je nastavljeno I danas. Platforme su urađene I u Selakovcu.

Platforme za usporavanje brzine danas su postavljene i u naselju Selakovac.
Ovo je samo početak realizacije projekta, koji je dogovoren na sastanku u Vladi Srbije kod ministara Vesića i Memića sa delegacijom Grada Novog Pazara. Ono što je bilo prioritet i počelo je da se realizuje ove godine, a to je postavljanje usporivača brzine na najrizičnijim tačkama u blizini škola, kojih je prema prvoj fazi projekta sedam. Ispred meštana Selakovca sastanku u Beogradu, koji je inicirao ministar Husein Memić prisustvoavo je I Novopazarac Besim Bilalović.

Platforme su danas obeležene horizontalnom I vertikalnom signalizacijom u naselju Mur. Meštane Selakovca I Mura danas je obišao ministar turizma I omladine Husein Memić.

Podsećamo, na proleće će se raditi još devet zona škola u Novom Pazaru I to: Dohoviće, Požega, Bele Vode, kod škole kod Petrove crkve, Deževa, Trnava, Ćamil Sijarić, ali i zona škole na magistrali gde je nekolko škola i Državni univerzitet. Kako je juče najavio predsednik Saveta za bezbdnost saobraćaja Mirsad Jusufović u planu je da bude realizovan jedan sveobuhvatni projekat obeležavanja zona i usporavanja saobraćaja u blizini škola. On je rekao da je na sastanku dogovorena I rekonstrukcija trotoara na državnim putevima I planirano je da da sve bude gotovo do 31.avgusta.

 

Podeli