KulturaVesti

“Operacija Kerber” u Novom Pazaru

“Operacija Kerber” prvi je film koji se ovih dana snima u Novom Pazaru. Glavni deo produkcijske ekipe čine Novopazarci. Na prvom novopazarskog filmu angažovana su i zvučna imena filmske industrije sa prostora bivše Jugoslavije. Osim Novog Pazara u januaru se planira snimanje u Sarajevu, a potom i u Crnoj Gori. Premijerno bi trebalo da bude prikazan u maju naredne godine.

Ljubav mora pobediti uprkos nasilju

Prema rečima tekstopisca i jednog od glavnih glumaca, Emira Hamidovića tematika je sajber kriminal. Akteri su posebne individue, ekscentrične osobe, operativci, tajne i javne službe. Među njima se vodi rat u senci, da bi se na kraju ispostavilo da je to u osnovi ljubavna priča. Radnja filma smeštena je u aktuelne vremenske okvire.

“Imamo kompletan film visokog kvaliteta, od scenarija do produkcije. Drago mi je što smo mi glavni deo produkcijske ekipe i što će to biti prvi novopazarski film”, kaže Hamidović.

Ovih dana snimaju se scene u prostorijama Sandžačke demokratske partije, u kancelariji lidera i osnivača SDP-a Rasima Ljajića.

“Snimanje u kancelariji Rasima Ljajića nema veze sa njegovim likom i delom. Scenaristički je prostor fantastičan sa etno detaljima. Rasimu Ljajiću se duboko zahvaljujem jer nam je pomogao u startu. Dao nam je neophodnu logističku podršku. Film je zapravo jedna intrigantna, zanimljiva priča. Nadam se da će se i publici svideti “, kaže producent Čedomir Blažić.

Premijera filma očekuje se u maju naredne godine

“Trebalo bi da doživi premijere i na Sarajevo film festu i na Pulskom festivalu, s obzirom da su distributeri iz Zagreba. Biće prikazivan na prostoru ex Jugoslavije, kao i Turske. Nadam se da će Novi Pazar da se ponosi ovim projektom”, ističe Blažić.

Bosanskohercegovački glumac Mirvad Kurić, koji tumači lik generala u filmu, naglašava da je ovo početak filmske industrije u Novom Pazaru. Ističe da je rado prihvatio ulogu u novopazarskog filmu.

kurić na snimanju u novom pazaru

“Ja se uvek lepo osjećam u Novom Pazaru. Imam ovde dosta prijatelja. Sada nam se pružila prilika za jedan istorijskom film koji predstavlja početak filmske industrije u Novom Pazaru. Hvala Emiru, glumcima i celoj ekipi. Svi su fenomenalni”, kaže Kurić.

sa snimanja filma Operacija kerber

Umetnost obogaćena lepotom različitosti

Atmosfera među produkcijskom ekipom prvog novopazarskog filma, obećavajuća. Odiše entuzijazmom i lepotom različitosti. Oduševljenje je prisutno, ne samo kod Lemane Bećirović i Rifata Rifatovića, koji su iz Novog Pazara, već i kod svih angažovanih glumaca.

“Presretna sam! Pre svega što sam se susrela sa kolegama koje, nažalost ranije nisam poznavala. Ovo je jedan od boljih setova u mojoj karijeri. Ljudi su fantastični i daju sebe do kraja. To je ono što ja mislim da je najvažnije, i u životu i u poslu. Mislim da ova energija koja vlada setom mora biti preneta i na objektive kamera. Zaista sam počastvovana što ću biti deo prvog sandžaklijskog filma”, izjavila je glumica iz Beograda Jelica Kovačević.

S.Lj.

 

Podeli