DruštvoVesti

Skupština Novog Pazara o budžetu, planovima i programa

Osim budžeta, Skupština Novog Pazara raspravljala je danas I o planovima rada javnih preduzeća i kadrovskim rešenjima u pojedinim preduzećima i ustanovama. Na dnevnom redu je i bila I odluka o dodeli novog mandata direktoru Turističke organizacije Dejanu Belojici, kao i o raspisivanju konkursa za izbor direktora JKP “Vodovod i kanalizacija”.

Za vršioce direktora JKP “Gradska čistoća“,”Zavoda za urbanizam“ i Turističke organizacije Novi Pazar ponovo izabrani Armin Mehović, Sead Mušović i Dejan Belojica.

Odbornici lokalne skupštine usvojili su planove i programe nekoliko javnih komunalnih preduzeća i Predškolske ustanove “Mladost” za narednu godinu. Data je saglasnosti na cene prevoza putnika u gradsko-prigradskom saobraćaju Sandžaktransu, koje će prvih mesec dana biti 50 odsto niže od postojećih odobrenih cena.

Nove cene pojedinačnih karata za gradski saobraćaj u januaru naredne godine, uz subvenciju grada Novog Pazara od million dinara mesečno, iznosiće 40 dinara u prvoj zoni, 50 dinara u drugoj i 60 u trećoj.

Mesečna karta u prvoj zoni biće 1.760,00 dinara, u drugoj 2.200,00 dinara, a u trećoj 2.640,00 dinara.

Ukoliko ne bude moguće primenjivanje sniženih cena odobravaju se povećane cene koje će iznosti 100 dinara u prvoj zoni, a 120 dinara u drugoj.

U Sandžaktransu povećanje cena pravdaju porastom cena goriva, maziva, autoguma, delova, kao i drugih roba i usluga.

Podsećamoj, odbornici su usvojili su budžet  u iznosu od oko 3,6 milijardi dinara, uz planirani suficit u iznosu od 100 miliona dinara.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac ocenio je da je budžet investicioni i realan.

Usvojena je i treća izmena budžeta za ovu godinu.

Podeli