DruštvoVesti

Diplome za 70 devojaka i mladića

Diplome su svečano uručene akademcima Državnog univerziteta u Novom Pazaru.

Diplomcima Državnog univerziteta u Novom Pazaru, koji su  studije završili u proteklih godinu dana,  danas su dodeljene diplome, osnovnih, integrisanih i master studija. Diplome je dobilo 70 devojaka i mladića. Za 16 godina, koliko postoji ovaj univerzitet, diplome je dobilo preko 1900 mladih ljudi. Danas je prvi put organizovana svečana dodela diploma.

Na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru, oganizovana je svečana dodela diploma akademcima. Na jednom mestu: profesori, inženjeri, vaspitači, pravnici, ekonomisti, terapeuti…njih 70 u svačanim togama. Stigli su do kraja školovanja u poslednjih godinu dana, a neki od njih su već pronašli posao.

Rektor Državnog univerziteta u Novom Pazaru prof. dr Zana Dolićanin poručila je diplomcima da treba da budu zahvalni svojim roditeljima što su dali sve od sebe da im omoguće da studiraju.

“Budite roditeljima neizmerno zahvalni na tome, jer mnoga deca nisu i neće imati priliku kao vi“-naglasila je prof. dr Zana Dolićanin.

Prof. dr Zana Dolićanin  je najboljim studentima uručila diplome, a svi sa prosečnom ocenom iznad 9,  dobili su prigodne novčane nagrade. U ceremoniji dodele učestvovali su i prorektor prof. dr Dragoslav Šumarac  i šefovi departmana  i studijskih programa.

Svečanu atmosferu upotpunio je nastup kamernog hora Državnog univerziteta. I na kraju zajednička fotografija za sećanje.

Izvor: DUNP

 

Podeli