DruštvoVesti

DUNP: Planiran upis blizu 1000 studenata, školarine i dalje nepromenjene

Državni univerzitet u Novom Pazaru u prvu godinu studija upisaće 964 studenta na 19 akreditovanih studijskih programa. Vršilac dužnosti rektora Državnog univerzitata profesor dr Dragoslav Šumarac ističe da, uprkos tome što školarine na ovoj visokoobrazovnoj ustanovi nisu menjane punih 12 godina, uslovi za sticanje akademskih znanja su na zavidnom niovu.

Predlogom kvote, koju treba da usvoji Vlada Srbije planirano je da se oko 70 odsto studenata na Državnom univerzitetu školuje o trošku budžeta. Dobra vest za studente koji budu imali status samofinansirajućih je da školarina ni ove godine nije uvećana i iznosi od 50 hiljada za društveno-humanističke nauke, a 60 hiljada dinara za tehničko-tehnološke i bio-medicinske.

”Državni univerzitet u Novom Pazaru je jedan od univerziteta sa najnižim školarinama u Srbiji. Na taj način smo želeli da pokažemo da smo društveno odgovorna organizacija koja želi da omogući talentovanim mladim ljudima, ne smao iz Novog Pazara već i okolnih gradova, da usavrše svoja znanja, jer bez novih znanja i tehnološkog napretka sigurno nećemo imati budućnost”, izjavio je v.d. rektora DUNP-a prof. dr Dragoslav Šumarac.

Budućim brucošima rektor je poručio da je Državni univerzitet u Novom Pazaru prvao mesto za sticanje znanja i kompetencija priznatih ne samo kod nas već i u svetu.

Podsetimo, na Državnom univerzitetu u toku je besplatna pripremna nastava za buduće brucoše svih studijskih programa.

S.Lj.

 

 

 

 

Podeli