PolitikaVesti

Novi BNV u interesu Bošnjaka

Nosioci četiri liste novog saziva Bošnjačkog nacionalnog vijeća rekli su da još uvek nije dogovreno zajedno učešće u radu BNV-a. Prema njihovim rečima pregovori o formiranju su još uvek u toku, a rezultati će biti u najboljem interesu za Bošnjake.

Memić:Vijeće treba da bude jedinstveno

Nosilac liste SDP Husein Memić ponovio je stav da svi većnici treba zajedno da deluju u novom sazivu BNV.  On je, takođe, rekao da je bilo dosta svađa i podela, te da je došlo vreme da Vijeće bude jedinstveno.

“Možda od danas krene neka nova era u dijalogu. Verujem da mi možemo da se dogovorimo, da sednemo za sto i konstituišemo BNV apsolutno svi, jer je to u najvećem interesu za sve nas Bošnjake. Da li ćemo u tome uspeti, to ne zavisi od mene kao nosioca liste. Dosta je bilo i svađa i podela, a mi smo i u kampanji isticali da je potrebno jedinstvo. Naša želja je da bude mogućnosti da svi sednemo i da svi Bošnjaci budu pod jednom kapom, koja se zove BNV”, rekao je Memić

Nosilac liste Stranke pravde i pomirenja (SPP) Misala Pramenković rekla je da su oni zadovoljni tokom razgovora i pregovora o budućoj većini u BNV.

Prvi na listi “Bošnjačko jedinstvo – dr Sulejman Ugljanin” Fuad Baćićanin veruje da će se do 26. decembra biti postignnut dogovor. On očekuje i da će BNV u punom kapacitetu nastavi da radi.

Nosilac liste “Savez za Sandžak i dobre Bošnjane” Admir Muratović kaže da je i on učestvovao u razgovorima za novu većinu u BNV.

“Verujem da je ovo optimalan rok do kojeg možemo doći do dogovora o novoj većini koja će upravljati BNV. Nadam se da ćemo u sledeću 2023. godinu ući u Vijeće sa punim kapacitetom”rekao je Muratović.

Novi saziv BNV konstituisan je danas u Novom Pazaru potvrđivanjem mandata većnicima četiri liste koje su osvojile mandate. Takođe, zakazana je i prva redovna sednica 26.decembra.

 

Podeli