Konstituisan novi saziv BNV-a

Potvrđivanjem mandata konstutuisan je novi saziv Bošnjačkog nacionalnog vijeća.

Izabrano je radno predsedništvo. Kao najstariji vijećnik sednicom je presedavao Hajro Tutić, a u radnom predsedništvu su i dvojica najmlađih vijećnika Edin Numanović i Elvin Banjica iz Prijepolja.

“Nakon potvrđivanja mandata i završetka konstitutivne sednice, nacionalni savet može da nastavi svoj rad tako što će započeti prvu redovnu sednicu novog saziva nacionalnog saveta”, navodi se u saopštenju Ministarstva za ljudska i manjinska prava.

Nosilac liste “Bosnjačko jedinstvo” Fuad Baćićanin predložio je da se prva sednica održi za dve nedelje, 26.decembra u 10h, što su ostali vijećnici i prihvatili.

Ministar Tomislav Žigmanov prisustvovao je konstituisanju Vijeća. On je u svom obraćanju čestitao svim vijećnicima na i poželeo uspeh u radu.

Podsećamo, prema konačnim rezultatima Republičke izborne komisije (RIK) liste “Sandžačka demokratska partija” i “Stranka pravde i pomirenja” osvojile su po 12 mandata, lista “Bošnjačko jedinstvo” 10 mandata, dok je listi “Savez za Sandžak i dobre Bošnjane” pripalo jedno mesto u novom sazivu BNV.

Podeli