KulturaVesti

Nakog Beograda i Novog Sada, Šerbedžija i u Novom Pazaru

Prednovogodišnji koncert Radeta Šerbedžije biće održan u Novom Pazaru 29. decembra, saopšteno je iz Kulturnog centra.

Legendarni glumac, pesnik, reditelj i muzičar Rade Šerbedžija će sa svojim bendom “Zapadni kolodvor”, krajem meseca od 20h održati prednovogodišnji koncert u Novom Pazaru.

Pored Beograda i Novog Sada, Novi Pazar je treći grad u kojem će Šerbedžija održati koncert.

Publici će predstaviti pesme sa novog albuma, ali i one neprolazne ’’Ne daj se Ines’’, ’’Barbara’’, ’’Imam pjesmu za tebe’’, ’’Meni se dušo od tebe ne rastaje’’, i mnoge druge iz svoje bogate muzičke karijere.

Album ’’Ne okreći se, sine’’ sa 11 numera predstavlja stvaralaštvo velikana regionalne muzičke scene. Na njemu su svirali članovi prateće grupe Zapadni kolodvor, a među autorima su i Husein Hus Hasanefendić (Parni valjak), koji je napisao ’’Eto pjesma’’, Damir Urban autor teksta za pesmu ’’Govorila je tako tiho, tiho, tiho’’, čuveni virtuoz Miroslav Tadić svira na Arsenovoj pesmi ’’New York’’, Ante Gelo u pesmi ’’Ostala si uvijek ista’’, autora Đorđa Novkovića i Željka Sabola.

Na albumu se nalaze i saradnje sa Gabi Novak i Matijom Dedićem u Arsenovoj pesmi ’’Od kako te ne volim’’, i ’’Na nešto me sjeća taj grad’’ koju je Rade Šerbedžija otpevao sa autorom pesme Darkom Rundekom.

Ulaznice za koncert pod nazivom ’’Eto pjesma’’, po nazivu prvog singla sa novog albuma, su već u prodaji, a mogu se kupiti na biletarnici po ceni od 1000 dinara.

 

S.K

 

Podeli