DruštvoVesti

RIK usvojio poslednji izveštaj sa izbora za Nacionalne savete

Republička izborna komisija usvojila je danas izveštaj o ukupnim rezultatima izbora za članove Nacionalnog saveta bošnjačke nacionalne manjine održanim 13. i 27. novembra.

Predsednik RIK Vladimir Dimitrijević rekao je da je time usvojen poslednji izveštaj od 19 saveta.

U petak će, kako je rekao, članovima tog saveta biti dodeljeni mandati, dodajući da je rok za konstituisanje organa saveta 20 dana.

Naglasio je da su izbori za Nacionalne savete nacionalih manjina uspešno sprovedeni, kao i ovi ponovljeni samo na jednom biračkom mestu 27. novembra i to za izbor članova bošnjačkog nacionalnog saveta, za koje je od 113.949 glasača upisanih u poseban birački spisak, na izbore izašlo 47.549 Bošnjaka koji su mogli da biraju između pet izbornih lista.

Sandžačka demokratska partija – Husein Memić osvojila je 12 mandata kao i lista Stranka pravde i pomirenja – Misala Pramenković. Lista Bošnjačko jedinstvo – dr Sulejman Ugljanin imaće 10 mandata a Za Sandžak – i dobre Bošnjane jedan. Prema podacima osvojenim na izborima, kako je saopšteno na sednici RIK-a,  lista Bošnjačka lista – Esad Džudžo nije osvojila nijedan mandat.

Izveštaj će biti objavljen u Službenom glasniku i veb prezentaciji RIK, rekao je Dimitrijević.

Sednicu saveta sazvaće nadležno ministarstvo.

 

Tanjug

 

Podeli