DruštvoVesti

Zlatnik za učenike O.Š. ‘’Meša Selimović’’

Na regionalnom takmičenju u inovatorstvu i preduzetništvu učenici O.Š. ‘’Meša Selimović’’ osvojili su zlatnik i povelju ‘’Mihajlo Pupin’’ za svoju poslovnu ideju u oblasti bioproizvodnje. Takmičenje za učenike srednjih škola i starije osnovce organizuje Savez pronalazača Srbije, a škola ‘’Meša Selimović’’ iz Novog Pazara jedina je osnovna škola koja je osvojila zlatnik. Namera im je, kažu, da slično takmičenje organizuju i u svom gradu.

U pobedničkom timu bili su: Dunja Antonijević,  Lamija Šaćirović, Marija Milanović, Nejla Hodžić, Ana Simović i Mihajlo Bešević.

Za idejne tvorce zlata vredne poslovne ideje nagrada, kao i samo takmičenjenje su od velikog značaja. Iskustvo timskog rada, prezentovanje poslovne ideje, snalaženje u takmičarskim uslovima uz stariju konkurenciju, .. sve je to za njih jedno novo iskustvo, koje će, kako kažu, dugo pamtiti, i koje će im biti podstrek da nastave da neguju i razvijaju inovativne ideje.

Mentor pobedničkog tima, profesor Safet Hodžić ističe da je zlatnik potvrda dugogodišnjeg rada i podrška ideji obrazovnog sistema 21. veka.

”Deca se ne edukuju više za sticanje formalnog već sveobuhvatnog znanja. Značaj je veliki i ujedno podsticaj prvenstveno za učenike, ali i nas prosvetne radnike, celu školu kao i našu lokalnu zajednicu”, naglašava Hodžić.

S.Lj.

 

Podeli