DruštvoVesti

Ugljanin: Očekujem da će razgovori o konstituisanju BNV uskoro dati rezultate

Predsednik Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejman Ugljanin je na konferenciji za novinare rekao da očekuje da će tekući razgovori o konstituisanju novog saziva Bošnjačkog nacionalnog vijeća veoma brzo dati rezultate. On je ocenio da pozitivan politički ambijent u izbornom procesu i velika izlaznost u odnosu na druge manjine, pokazuje visoku nacionalnu svest i političku zrelost Bošnjaka u Sandžaku.

Ugljanin je dodao da SDA Sandžaka od EU i Vlade Srbije zahteva neodložnu reviziju Akcionog plana za manjine, u vezi poglavlja 23 i 24 za pristupanje Srbije EU.

“Taj Akcioni plan u potpunosti ignoriše sve zločine nad Bošnjacima koji su izvršeni pod Miloševićevim režimom, a i posle toga u malo drugačijoj formi”, rekao je Ugljanin

Ugljanin je čestitao Bosni i Hercegovini Dan državnosti.

“Raduje me što je komesar za proširenje EU juče iz Evropskog parlamenta izjavio da bi BIH u narednih mesec dana mogla da dobije status kandidata za ulazak u EU. Ova rečenica predstavlja ključ za rešenje jugoslovenske krize i za trajan mir na Balkanu, a veoma je značajna i za Bošnjake”, ocenio je Ugljanin.

 

Podeli