DruštvoVesti

U sredu Festival televizijskih dokumentaraca

Ljubitelji televizijskih dokumentaraca  u sredu će moći da uživaju u ovim filmovima, koji će biti emitovani na velikom platnu Kulturnog centra u Novom Pazaru.

Udruženje „Journalistic plan“, koje projekat relizuje uz podršku Ministarstva kulture i informisanja,  pozvalo je sve zainteresovane da prisustvuju projekcijama od 19 sati. Ulaz je besplatan

Kolika je vrednost dokumentarnih filmova, koliko ih je danas na televizijama u Srbiji, da li su autori spremni  da se više okrenu ovom žanru – o svemu tom biće reči na ovom događaju.

Publika će moći da pogleda popuplarni dokumentarac „To je Toma“.  Reč je o dokumentarnom filmu o pevaču narodne muzike, kompozitoru i pesniku, o čoveku koji je večita inspiracija mnogih.  Film obiluje mnogim ekskluzivnim fotografijama i snimcima nastalim tokom Tomine decenijske plodonosne karijere zahvaljujući bogatoj arhivi koju poseduje novinar Nikola Kankaraš, koji je pružio nesebičnu pomoć u toku snimanja ovog filma. Gost će biti producent Oliver Paunović.

Publici u Novom Pazaru predstaviće se i novinarka emisije Exploziv Prve televizije Tijana Nikolić, filmom o devojčici sa fotografije koju je Nacionalna geografija proglasila najboljom na svetu.

Ulaz za obe projekcije je besplatan.

Podeli