DruštvoVesti

Od sutra obilnije padavine

Republički hidrometeorloški zavod upozorio je da se od sutra do ponedeljka na području Srbije očekuju obilnije padavine.

Veća količina kiše u petak i subotu najpre se očekuje u severnoj, zapadnoj i centralnoj Srbiji, dok će se u nedelju i ponedeljak zona intenzivnih padavina izmestiti na jug i istok zemlje.

Očekuje se da ukupna količina kiše za četiri dana u Vojvodini dostigne od 20 do 40 mm, a u ostalim krajevima od 40 do 70 mm, u zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji, kao i u regionu Pomoravlja i Homoljskih planina lokalno i više.

U Srbiji će sutra ujutru biti ponegde kratkotrajna magla, a u toku dana biće umereno do potpuno oblačno, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima, koji će ponegde biti praćeni i grmljavinom.

Vetar slab i umeren, južni i jugozapadni, tokom dana u pojačanju, naročito u planinskim predelima, a posle podne i u košavskom području. Uveče i u toku noći vetar će biti u skretanju na severozapadni. Najniža temperatura biće od 4 do 9 stepeni, a najviša od 11 na severu Vojvodine do 17 na jugu Srbije.

Tanjug

Podeli