DruštvoVesti

Pri kraju i druga etapa radova Ulice generala Živkovića

Druga etapa radova rekonstrukcije u Ulici generala Živkovića je pri kraju. Kako je najavljeno, uskoro će biti postavljen i asfalt.

Na drugoj deonici Ulice genarala Živkovića u toku je uređenje trotoara i nivelisanje šahti. Ubrzo bi trebalo da bude postavljeni asfalt. Prethono su završeni radovi na prvom delu oD kružnog toga do iznad Nušićeve ulice, koji je sada funkcionalan za saobraćaj. Građani sa kojima smo danas razgovarali kažu da će ovo biti jedna od najlepših ulica, jer su uređene pešačke staze, a kolovoz  potpuno rekonstruisan.

Trotoari su obezbeđeni visokim ivičnjacima. Projektom su predviđena i mesta za parkiranje automobila, ali i postavljanje klupa i mobilijara.

Radovi se odvijaju duž cele ulice koja je obuhvaćena projektom rekonstrukcije.

Podsećamo,  u Ulici generala Živkovića prethodila su brojna iskopavanja duž cele ulice . Dotrajala vodovodna i kanalizaciona mreža je zamenjena, a kako je ranije rečeno, svi  radovi izvode se u cilju stvaranja kvalitetnijih uslova za život građana Novog Pazara.

Rekonsturkcija  ulice generala Živkovića, koja je jedna od najprometnijih u gradu, koštala je oko 130 miliona dinara.

Uporedo, u naselju Šutenovac počelo je proširivanje mosta, koji će imati dve kolovozne trake I više od metar širine pešačke staze, čime će bezbednost žitelja ovog naselja biti bolja.

A most od Mura prema Zaguljači, koji je nakon obilnijih kiša pravio probleme meštanima tog dela grada biće izgrađen, a rušenje postojećeg planirano je u četvrtak.

Podeli