Sport

Čakar pred Javor: Tradicija je tu da bi se rušila (petak, 18.00)

Trener fudbalera Novog Pazara Damir Čakar rekao je danas da je Javor u usponu forme, ali da njegovu ekipu na domaćem terenu protiv Ivanjičana zadovoljavaju samo tri boda.

“Iznenadili su Partizan (3:3) u Beogradu i dominirali u možda nezasluženom porazu (0:1) od TSC-a u Ivanjici, ali mi, osim pobede, nemamo drugu opciju. Respekt Javoru i tradiciji, koja je na njihovoj strani, ali tradicije su tu da bi se rušile. Ja verujem u svoje momke. Pozvao bih i publiku da dođe u što većem broju i da zajedno slavimo”, rekao je Čakar.

Pretposlednje jesenje, 18. kolo Super lige Srbije, Pazarci čekaju sa šeste pozicije na tabeli, uz 28 bodova, dok klub iz Ivanjice zauzima 14. mesto sa 13 bodova.

“Igraćemo od prvog minuta jako. Nemamo razloga da kalkulišemo. Mislim da smo i mi u dobrom momentu. Na kraju krajeva, red je i da krunišemo taj bod sa Banovog brda. Mislim da ćemo da odigramo dobru utakmicu. Optimista sam”, naveo je Čakar.

Crnogorski stručnjak je ocenio da fudbaleri Novog Pazara rade izvanredno i priznao da ima nekoliko dilema po pitanju sastava ekipe.

“Da mogu sve da ih stavim – stavio bih! Toliko dobar odnos imaju prema radu, igri i svemu. Već su počeli da hvataju šta tražim od njih. Apsolutno, nemam nikakvu zamerku. Čak su me doveli u nezgodnu situaciju. To su trenerske slatke muke. Bolje je tako, nego da imam problem oko sastava tima”, dodao je Čakar.

Ofanzivni vezista Pazaraca Miloš Mijić rekao je da očekuje možda i najtežu utakmicu u dosadašnjem delu sezone.

“Javor nije najbolje pozicioniran i dosta zaostaje za nama, ali to ne mora ništa da znači. Sigurno je da ovde ne dolaze sa belom zastavicom, ali i mi se dosta pitamo. Daćemo sve od sebe da poslednju jesenju utakmicu pred našim navijačima završimo kako treba. Imperativ je da odigramo čvrsto i jako, a kao plod te igra trebalo bi dođe i rezultat”, kazao je Mijić.

“U poslednje dve utakmice, rezultati možda i nisu bili srazmerni našoj igri. Red je da se to ispravi, ako treba i uz malo sreće. Kada su u pitanju mečevi na našem terenu, hoćemo da pobedom završimo polusezonu”, dodao je on.

Pre tri i po meseca, Javor je Ivanjici pobedio Novopazarce sa 2:1.

“U odnosu na taj meč, moramo bolje da uđemo u igru. U Ivanjici smo brzo primili dva gola, potom smanjili, ali to nije bilo dovoljno za nerešeno ili pobedu. Sada idemo od prvog minuta jako, pa nadam se da će da dođe i pobeda”, rekao je Mijić.

On je upozorio na dobre strane u igri protivnika.

“Iskusni Milan Đurić je igrao prošle sezone sa mnom u Balzanu. Tu je Petar Gigić u dobroj formi, kao i Luka Luković, koji dugo igra na visokom nivou. Imaju kvalitetnih pojedinaca. Kao ekipa, čvrsti su i borbeni. Sigurno je da sledi zahtevna utakmica za nas”, zaključio je Mijić.

Novi Pazar i Javor igraju u petak od 18 časova na Džaizkoin areni.

M. Minić

Podeli