Sport

Međedović: Na stadionu maksimalno 150 lica, uključujući fudbalere, trenere, medije, uprave…

Fudbalska mobilizacija u Novom Pazaru na svim nivoima. Plavi u nedelju (17.00) pred praznim tribinama dočekuju Crvenu zvezdu, u derbiju 11. kola Mozzart Bet Superlige. U domaćem taboru ističu da je i pored toga interesovanje ogromno i da bi svi želeli da se nađu u kvoti od 150 lica, koliko može da ih bude na stadionu, računajući igrače, trenere, predstavnike oba kluba i medije.

Generalni sekterar Pazaraca Fikret Međedović kaže da bi i stadion sa 20.000 mesta bio mali da primi sve zainteresovane, a da bi samo od onih koji su ga kontaktirali tokom jučerašnjeg dana mogla da se napuni zapadna tribina kapaciteta od skoro 4.000 stolica.

Iako bez publike, utakmica sa Crvenom zvezdom spada u visokorizične, što za sobom povlači dodatnu predostrožnost po pitanju organizacije.

“U prethodnim kolima smo se trudili da našim najvernijim simpetizerima i prijateljima kluba izađemo u susret, da ih uklopimo u tu brojku od 150. U ovom trenutku, to nismo u mogućnosti da uradimo. Neće biti moguće da se uđe na stadion jer ne postoje tehnički uslovi da primimo ni 20 ljudi preko. Brojka je u ovom trenutku zatvorena. Crvena zvezda je poslala svoj spisak sa 75 članova delegacije. I nama ostaje 75, računajući igrače, stručni štab i članove uprave”, žali Međedović što domaćin nije u mogućnosti da izađe u susret iskrenim ljubiteljima fudbala.

Podsećamo, prazne tribine Džaizkoin arene na šest utakmica posledica su kazne izrečene od Fudbalskog saveza Srbije zbog incidenata tokom revanša baraža sa IMT-om krajem prošle sezone.

Prvi meč sa publikom kraj Jošanice na programu je sredinom oktobra, kada u okviru 15. kola gostuje Vojvodina.

“Da nije bilo tih, nazovi prijatelja kluba, koji su se poneli kako su se poneli, imali bismo pune tribine na svih šest utakmica, računajući Crvenu zvezdu i lučansku Mladost u 13. kolu. Molim naše simpatizere da ispune domove, kafiće i sva mesta na kojima mogu da prate televizijski prenos, da pošaljemo lepu sliku i pokažemo kako može da se i van stadiona pruži podrška klubu. Želimo da sve protekne u najboljem redu, a mi ćemo se potruditi da naše navijače obradujemo i osmi put u nizu”, završava priču prvi operativac Novog Pazara Fikret Međedović.

M. Minić

 

Podeli