Društvo

Sjenica: Prepuna sala i ovacije za Listu SDP -Husein Memić

U prepunoj sali Doma kulture , Sjeničaci su ovacijama i gromoglasnim aplauzom pozdravili kandidate liste za Bošnjačko nacionalno vijeće SDP – Husein Memić. Tražila se  stolica više, a oni koji nisu uspjeli da se smjeste, Veče sevdaha ispratili su stojeći.

Bošnjački narod zna da će zaokriživanjem broja 1 na glasačkom listiću podržati kadrove koji će u svakom segmentu Vijeće voditi naprijed. Raditi na stvaranju boljeg ambijenta za život, unaprijediti obrazovanje i informiranje, te afirmisati upotrebu bosanskog jezika i pisma, zajednički je stav i večerašnjih govornika, kandidati na listi SDP- Husein Memić za BNV, Mustafe Baltića, Semine Bronja i Samire Ćosović.

Sa skupa u Sjenici poslata je nedvosmislena poruka, da poštujmo  vrijednosti koje su u naš karakter usadile majke Bošnjakinje, jer samo na taj način hrabro i odvažno, ujdinjeni- stižemo ljudski do pobjede, prenose Vijesti RTV Novi Pazar.

U toku je zabavni dio programa, u kojem nastupaju: Ringo Hamidović, tamburaški sastav Taslidža, Esad Memić, Eldin Šabanović i hor Isa-Beg.”

Nakon Sjenice, već sutra, druženje uz sevdah SDP organizira u Tutinu, a 7. novembra, u Novom Pazaru.
LG!cić

 

Podeli