KulturaVesti

Otvorena izložba Ismeta Hadžića

U Galeriji MMC pripređena je izložba slika i grafika umetnika Ismeta Hadžića pod nazivom “U dijalogu sa Endijem Vorholom”. Ljubitelji likovne umetnosti u u delima Hadžića uživaće do 11. novembra.

Akademik Ismet Hadžić rođen je u Rožaju 1947. godine. Akademiju likovnih umetnosti diplomirao je u Prištini. Specijalizovao je slikarstvo u Moskvi kao stipendista fonda “Mošo Pijade”. Redovni je član Dukljanske akademije nauka i umetnosti Crne Gore, Udruženja likovnih umetnika Crne Gore od 1972. godine, Likovnog kluba “Kula” iz Rožaja i SULU-a.

Govoreći o Hadžiću, urednica izložbenog prostora MMC u KC Amra Hodžić Jejna kazala je da je on slikar i grafičćar koji ima poseban izraz i stvarajući realno pretvara u irealno.

Akademik Ismet Hadžić  dobitnik je značajnih međunarodnih nagrada za grafiku i slikarstvo. Učestvovao je u radu većeg broja kolonija, kako u zemlji, tako i u inostranstvu. Do sada je imao 41 samostalnu i 310 kolektivnih izložbi, kako u zemlji, tako i u inostranstvu. Koautor je pesničko-grafičke mape “Posmatrač 2”.

 

S.K

 

Podeli