DruštvoVesti

Novi Pazar: Do 18. oktobra popisano oko 80 hiljada građana

Zaključno sa jučerašnjim danom, u Novom Pazaru je popisano oko 80 hiljada stanovnika i oko 24 hiljade domaćinstava. Tokom 18 dana sprovođenja popisa proces protiče bez ikakvih smetnji, kažu u Popisnoj komisiji grada Novog Pazara.

Proces popisa stanovništva, domaćinstava i stanova na teritoriji Novog Pazara sprovodi se planiranim tokom i za sada nije bilo nikakvih problema, čulo se između ostalog na konferenciji za novinare Popisne komisije. Prema njihovim podacima do sada je popisano oko 80 hiljada Novopazaraca.

U čitavom procesu bitna je saradnja između popisivača i građana. Mnogi rade pa ih popisivač ne zatekne na adresi, bitno je znati da se sa popisivačem može dogovoriti vrijeme ponovnog dolaska i obavljanja popisa, naglašeno je.

Radi bolje komunikacije i dogovora Gradska popisna komisija uvela je i Call centar, pa oni koji nisu popisani sve informacije mogu dobiti na broj 064-862-74-14. Naglašeno je više puta da se prikupljeni podaci mogu koristiti samo u statističke svrhe. Popis stanovništva sprovodiće se do kraja ovog mjeseca.

A.N.

 

Podeli