Sport

Nezapamćeno interesovanje za Vojvodinu: Redovi za karte kod Pečurke

Ulaznice za utakmicu 15. kola Mozzart Bet Superlige (petak, 17.00) između Novog Pazara i Vojvodine puštene su u prodaju tačno u podne kod popularne Pečurke, a očekivano je prisutna neviđena pomama za dragocenim parčetom papira.

Po isteku disciplinske mere od šest mečeva bez gledalaca, a uoči prvog ovosezonskog vojevanja sa publikom na obalama Jošanice i Raške, stoprocentno su funkcionalne zapadna i severna tribina, na koje je moguće kročiti po pristupačnim cenama od 500 (zapad) i 200 dinara (sever).

Oko 6.000 mesta je trenutni kapacitet Dzaizkoin arene, koja čeka rekonstrukciju najvećeg dela istočnog sektora, osim onog već renoviranog i predviđenog za pristalice Novosađana, kojih bi, prema najavama, trebalo da bude oko 100. Kako stvari stoje, dom Plavih će sutra u predvečerje biti ispunjen do poslednjeg mesta.

“Očekujemo krcat stadion. Za ovu utakmicu vlada nezapamćeno interesevanje. Zovu iz svih delova grada i okolnih opština, žele da rezervišu kartu za derbi sa Vojvodinom. Ulaznice će na dan utakmice biti prodavane na obe biletarnice u podnožju zapadne tribune. Naravno, ako ostane nešto, s obzirom na redove ispred štanda kod Pečurke”, kaže generalni sekretar Pazaraca Fikret Međedović.

Današnja prodaja trajaće do 17 časova.

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije prograsila je utakmicu u Novom Pazaru za visokorozičnu, pa su organizacione mere podignute na najveći nivo. Domaćin je još jednom pozvao publiku na fer i sportsko navijanje.

“Opet ću podsetiti da smo od jeseni 2020. godine, kad smo se vratili u najjaču ligu Srbije, na oko 70 odsto domaćih utakmica bili lišeni pomoći sa tribina. Istina, tu računamo i period kada je katanac bio stavljen zbog pandemije koronavirusa. To je presedan. Molim sve naše pristalice da ispune tribine i u viteškom duhu pokažu da su najbolji. To nam trasira put ka novom ispehu”, apeluje Međedović.

M. Minić

 

Podeli