Meštani Sebečeva zadovoljni zbog rekonstrukcije puta

Rekonstruisani put od Novog Pazara do Tutina, u dužini od 20,5 kilometara, otvoren je juče u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Reč je o saobraćajnici od izuzetnog značaja za lokalno stanovništvo, na čiju se rekonstrukciju čekalo više od 40 godina, ali i važnoj državnoj saobraćajnici.

Do škole, veliki broj đaka koristi ovaj put. Sada kada je on rekonstruisan deca će biti bezbednija. Meštani Sebečeva zadovoljni su kako saobraćajnica izgleda, a zahvaljujući njoj brže će stizati do centra Novog Pazara i Tutina. Većina stanovništva ovde se bavi poljoprivredom, pa im je posao distribucije proizvoda sada lakši.

Podsećamo, projekat rekonstrukcije magistralnog puta Novi Pazar- Tutin, podrazumevao je zamenu dotrajalog asfalta, izgradnju potpornih zidova, mostova preko Sebečevske reke i postavljanje horizontalne i vertikalne saobraćajne signalizacije.
Otvaranju puta prisustvali su predsednik Srbije Aleksandar Vučića i ambasador Turske u Srbiji Hami Aksoj, osnivač SDP, Rasim Ljajić, ministar građevinarstva Tomislav Momirović, generalni konzul Turske u Novom Pazaru Bašar Basol, gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, predsednik opštine Sjenica Munib Mujagić, predsednik opštine Tutin Salih Hot potpredsednik Skupštine Srbije Usame Zukorlić, kao i predstavnici Tašjapija.
Vrednost radova, na kojima je glavni izvođač bila turska firma Tašjapi, iznosila je 24 miliona evra, a projekat je finansiran sredstvima koje je država obezbedila iz kredita Turske, uz kamatu od 2,5 odsto.
Radovi na rekonstrukciji saobraćajnice Novi Pazar – Tutin počeli su u septembru 2019. godine.

 

Podeli
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com