DruštvoVesti

Tejnička škola domaćin nastavnicima i đacima iz Turske

Novopazarska Tehnička škola domaćin je nastavnom osoblju i đacima iz Republike Turske, grada Adijaman. Posjeta se realizuje u okviru Erasmus programa.

Rukovodstvo, nastavnici i učenici Tehničke škole ugostili su 12 učenika, po četiri nastavnika i direktora stručnih škola iz Republike Turske, u cilju razmjene znanja i iskustava i upoznavanja i zbližavanja, najprije mladih.

Utisci koje gosti iz četiri turske škole nose kući su sjajni. Ističu da su oduševljeni Novim Pazarom, druženjem i atmosferom koju su imali.

„Zadovoljstvo je što tokom deset dana imamo mogućnost da se upoznamo i sarađujemo. Naši đaci su u prilici da zajedno sa svojim vršnjacima prate nastavu iz predmeta zajedničkih za tehničke škole i da obiđu firme kako bi u praksi vidjeli ono što uče u školi. Zahvalan sam na gostoprimstvu i kontaktima za čitav život koje smo ovdje ostvarili tokom ove desetodnevne saradnje“, rekao je jedan od nastavnika iz Turske.

Ovakvi oblici saradnje podrazumijevaju razmjenu iskustva obrazovnog sistema dvije države, a za učenike upoznavanje sa vršnjacima i njihovom kulture i tardicije.

A.N.

Podeli