DruštvoVesti

Iz SDA Sandžaka podrška listi ”Bošnjačko jedinstvo”

Na predstojećim izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće Stranka demokratske akcije Sandžaka podržaće listu ’’Bošnjačko jedinstvo – dr. Sulejman Ugljanin’’ Iz te stranke pozvali su građane da učestvuju u predstojećem popisu stanovništva , što je, istaknuto je, njihovo pravo i obaveza.

Predsednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin apelovao je na Bošnjake koji žive u zemljama Zapadne Evrope, Turske i uopšte svetu, da učestvuju u predstojećem popisu.

Govoreći o predstojećim izborima za članove nacionalnih saveta nacionalnih manjina, odnosno Bošnjačko nacionalno vijeće, Ugljanin je najavio podršku listi ’’Bošnjačko jedinstvo – dr. Sulejman Ugljanin’’ pojasnivši da on nije kandidat ali da je, kako je rekao, “dao ovlašćenje” da se njegovo ime koristi kao ”zaštitni znak”

”Ova lista predstavlja kontinuitet političke ideje zbog koje je BNV i osnovano, tokom raspada Jugoslavije 1991. godine. Kandidati za vijećnike na ovoj listi su nacionalno svesni i politički odgovorni, imaju svoj lični autoritet i u sredinama gde žive i nad Bošnjacima, a to su pokazali i u prethodna dva mandata” kazao je Ugljanin.

On je izrazio uverenje da će sve liste u kampanji biti poštene, da će stvarati pozitivnu političku klimu, paziti na retoriku i stvoriti uslove da nakon objavljivanja rezultata svi zajedno učestvuju u radu Bošnjačkog nacionalnig vijeća i time, kako je rekao, obavezati Srbiju da poštuje ovaj nacionalni organ.

 

S. Kalić

 

Podeli