Društvo

Ekrem Lekić i u naredne četiri godine na čelu Udruženja građana porijeklom iz Sandžaka

Dugogodišnji predsjednik Udruženja građana porijeklom iz Sandžaka, Ekrem Lekić dobio je povjerenje svih 150 delegata redovne-izborne skupštine Udruženja. On će i u naredne četiri godine obavlja funkciju predsjednika.

Osnaživanje veza Sandžaka i BiH

Lekić koji je bio jedini kandidat za ovu poziciju, nakon izbora za predsjednika naglasio da će i u narednom periodu raditi na osnaživanju veza BiH i Sandžaka.

,, Nastavićemo da posvećujemo pažnju učenicima i studentima na način da povećamo broj stipendista, s akcentom na djecu Srebrenice. Radićemo na održavanju Biznis foruma čiji bi cilj bio umrežavanje biznismena iz cijelog svijeta, a koji su porijeklom iz Sandžaka. Kroz različite programe radićemo i na omasovljavanju Udruženja. U ovom četverogodišnjem mandatu imam namjeru da zajedno sa novootvorenim Konzulatom BiH u Novom Pazru, radimo na osnaživanju  veza u svim sverama,, istakao je predsjednik Udruženja, Ekrem Lekić.

Dodao je da u susret izborima za BNV, Udruženje prati izborne radnje, te da radi na podizanju svijesti građana o važnosti upisa na posebni birački spisak i izlazak na izbore 13. novembra.

U radu Redovne izbornoj skupštine Udruženja učestvovali su predsjednica Skupštine grada Novog Pazra, Anela Halilović Šemsović i predsjednica Skupštine Opštine Tutin Fazila Ferizovic Berovic.

Udruženje građana porijeklom iz Sandžaka u Sarajevu djeluje od 1990. godine i okuplja ljude porijeklom iz šest  sandžačkih opština u Srbiji i Crnoj Gori.

Podeli