Sport

Karišik: Almanah će krasiti mnoge vitrine

Almanah novopazarskog sporta za 2021. godinu autora Fehima Karišika promovisan je u foajeu Kulturnog centra Novi Pazar.

“Bilo je zadovoljstvo videti ovoliko ljudi iz sporta, što znači da je almanah prava stvar. Ovo je istorijski korak jer je prvi put u našem gradu neko na ovaj način tretirao sport”, rekao je Karišik.

Štampano je 160 primeraka almanaha u punom koloru sa oko 1.800 tekstova različitog profila i oko 400 fotografija, koji su potom poklonjeni prisutnima na promociji.

“Nismo uzeli previše krupan zalogaj već samo jednu godinu, ali kroz te tekstove i fotografija prikazan je sportski život u Novom Pazaru tokom 2021. godine. Ovaj dokument krasiće mnoge vitrine”, ocenio je Karišik.

“Nastavljamo dalje. Duboko smo zagazili u 2022, pa četiri meseca pre njenog kraja već imamo novi almanah od 370 stranica. Ovaj je bio nešto ‘tanji’ zbog korone”, dodao je taj sportski novinar.

Karišik je najavio da će jednim od narednih projekata biti obuhvaćeno 10 najuspešnijih godina novopazarskog sporta, do pandemije koronavirusa.

“Biće obrađeni infrastruktura, sportski rezultati, navijači i institucije, ali i sportski novinari”, pojasnio je Karišik.

U Almanahu novopazarskog sporta za 2021. godinu, fotografije su bile u domenu Senada Župljanina.

“Tu je mojih 400 autorskih fotografija, koje su nastale na 400 različitih događaja. Svaka je autentična i prati tekst”, rekao je Župljanin.

On je istakao da je prijatno iznenađen i da nije očekivao toliku podršku novopazarskih sportista.

“Došli su svi koji su bili u mogućnosti. Za ovo smo bitisali i radili ceo život. Presrećan sam, a posebno sam zahvalan kolegama”, naveo je Župljanin.

M. Minić

Foto: J. Župljanin

 

Podeli