DruštvoVesti

Intenzivni radovi na rekonstrukciji Ulice generala Živkovića

U Ulici generala Živkovića radovi teku planiranom dinamikom. Tokom dana ljudstvo i mehanizacija izvođača radova bili su angažovani na zahtevnim poslovima koji se istovremeno obavljaju duž cele trase obuhvaćene rekonstrukcijom, javlja Radio-televizija Novi Pazar (RTVNP).

Radovi se sprovode intenzivno danas ali i u prethodnim danima prema unaprijed utvrđenom planu. Izvođači radova i investitori kažu da se radi požrtvovano i temeljno kako bi ulica bila kvalitetno odrađena i služila građanima i budućim generacijama.

Za poslove rekonstrukcije Ulice generala Živkovića biće utrošeno više od 130 miliona dinara, investitori su Ministarstvo privrede i Grad Novi Pazar. Kako napreduje rekonstrukcija ove veoma važne i prometne ulice vidljivo je svakodnevno. I danas, kao i prethodnih dana su na terenu duž ulice bili raspoređeni ljudstvo i teška mehanizacija, izvodili su različite poslove na mnogim lokacijama od kružnog toka do restorana “Baj” iznad Douš sportske dvorane. Rekonstrukcija ove, jedne od najdužih ulica u gradu je kapitalni projekat koji ima za cilj stvaranje što boljih uslova za život građanima, al ii ustanovama koje se ovdje nalaze, najprije zdravstvene ustanove a potom i obrazovne i sportske.

Prije ovih radova kompletan posao obavilo je JKP “Vodovod i kanalizacija”. Ovim projektom predviđeno je da se saobraćaj odvija neometano a da trotoari budu oslobođeni kako bi se po njima kretali pješaci, zato se vodilo računa da za tu svrhu budu instalirani visoki i najkvalitetniji ivičnjaci koji će biti velika prepreka bahatim vozačima.

Pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara, zadužen za oblast infrastrukture, Nihad Hasanović, izjavio je da je cilj da se do kraja kalendarske godine završe ranije planirani projekti. Hasanović smatra da je rekonstrukcija 18 km puta Novi Pazar – Raška značajna zbog bezbednosti učesnika u saobraćaju i privrednog razvoja čitavog kraja.

Ako vremenske prilike posluže, radiće se intenzivno do kraja godine na različitim lokacijama i infrastrukturnim projektima, kaže Hasanović. Ističe da je rekonstrukcija 18 km puta Novi Pazar – Raška jedan od najznačajnih projekata u u poslednjih nekoliko godina.

Projekat od krucijalne važnosti za ovaj region je i rekonstrukcija puta Novi Pazar – Tutin. Taj projekat se privodi kraju. Intenzivno se radi i na gradskim ulicama.

Osim toga, u Novm Pazaru se završava izgradnja toplane na biomasu, radi se obilaznica, rekonstruisaće se Osnovna škola “Desanka Maksimović”, a silni bitni projekti realizovaće se i u oblasti zdravstva čime su obuhvaćeni Opšta bolnica i Dom zdravlja.

A.N.

 

Podeli